Fernisering

la foto

Ferniseringen trak utrolig mange mennesker til denne solskins-februar dag – og endda et publikum med købeinteresse! Kunstavisen var ligeledes på stedet, og i marts udkom avisen med en meget rosende omtale af udstillingen:

“Kunstneren har god koloristisk fornemmelse og bruger spontant og virkningsfuldt komplementærfarver i sine billeder, der ofte er naturlyriske fantasier.  De har rod i naturen med genkendelige elementer, men rummet følger sine egne veje uden traditionelt landskabsrum.  Ofte er det også optakter til stilleben, der blander sig med naturindtryk.

 

Farverne er laserende med mange farvelag.  Det skaber stor luft og lethed, som understreges af brugen af hvide konturlinier, som tit anvendes til at afgrænse motivelementer i de sammensmeltende farver, der danner baggrund i malerierne.  Hun er god til på den måde at skabe atmosfære i sine værker, som fyldes af lys og forskellige stemninger, alt efter hvor i verden billederne er skabt, og hvad lyset det pågældende sted lægger op til.

 

Jytte Loehr fortæller selv om målet med sin kunst og udstillingen:  “At være en slags fantasiens budbringer i en verden, hvor nærmest alt er målt, vejet og kalkuleret på forhånd, betragter jeg som et privilegium.

Vekslingen mellem de lyse sommernætter i Danmark og Grækenlands magi er til stor inspiration for mig.  I 2014 var jeg i det tidlige forår og i efteråret 2 1/2 måned i mit atelier på Symi, suppleret med et fantastisk tre ugers ophold på Lesbos.

I sommerperioden i Danmark arbejder jeg godt i atelieret i København, hvor jeg er mere koncentreret om komposition, form og farve – det mere “arkitektoniske”, mens jeg, når jeg er i det græske, udtrykker noget mere “sfærisk.  Denne udstilling i Galleri Syd rummer begge dele.  Mit ønske er at fortælle, beskrive og berøre!”

 

Det er en fin og ganske feminin udstilling, som er værd at køre efter!

(Inger de Stricker)